Belföld

Bemutatott a trolivezető a biciklisnek

Videó is van arról, hogyan kommunikál a sofőr a közlekedés többi szereplőjével. Nem az első panasz szegedi trolivezetőre.

A napokban egy videó került fel a YouTube-ra, melyen egy szegedi trolisofőr az ablakon kinyúlva középső ujja felmutatásával ad egyértelmű üzenetet egy általa megelőzött biciklisnek.

Az esetet Atomboy83 nicknévvel bejelentkezett felhasználó töltötte fel. A videó felgyorsítva elég távolról indul: a biciklis a kerékpársávban halad ahol jobbról megelőzi a trolit. A kereszteződés túloldalán nem teljesen egyértelműen a bicikliút a járdán folytatódik néhány méteren át, aztán visszajut az útra a felfestett sávba.

Félreérthetetlen üzenet

Tény, hogy Atomboy83 nem ment fel a járdára, hanem lassított, és megvárta míg elmennek mellette az autók. A videót megnézve ezzel nem követett el szabálytalnságot. Amikor a troli is megelőzi, szinte centikre suhan el mellette, több hozzászóló szerint a sofőr direkt ráhúzta a kormányt. Majd amikor a Szent István térre értek, a troli a megállóba kanyarodott, sofőrje pedig az előző biciklistát a középső ujjával is megnevelte.

A Délmagyarnak az SZKT az esettel kapcsolatban azt nyilatkozta, “úgy tekintünk a hírre, mint egy munkavállaló elleni panaszra. Meg kell hallgatni az érintett sofőrt is – reagált Tóth István Tibor. A Szegedi Közlekedési Kft. ügyvezető igazgatója azt mondta, kivizsgálják az esetet, és amennyiben a sofőr megsértette a társaság normát, úgy felelősségre vonják a munkavállalót.”

Az ideges és a tolvaj

Az elmúlt hetekben több szegedi trolivezető ellen is panasz érkezett: a nyáron a bicikliút lezárása miatt a Belvárosi hídon kerekező idősebb hölgyet stresszelt a trolisofőr félperces dudálással és centikre követéssel. Nemrégen pedig egy utas által elvesztett és a megtaláló által leadott pénztárcát próbált meg letagadni, majd amikor erre már nem volt lehetősége, az ablakon át az utas után dobta. Bár az ügyben többször érdeklődtünk, nem kaptunk információt, kapott-e, és ha igen, milyen büntetést a sofőr.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik