rendorseg(55)(960x640).jpg (rendőrautó, )
Belföld

Összetörték a Radnóti-szobrot

Valószínűleg egy fekete Mercedes ment neki az abdai emlékműnek. A kocsi megvan, a sofőrt keresik.

Közúti baleset miatt nyomoz a hétvégén összetört, Győrhöz közeli Radnóti-szobor ügyében a rendőrség – közölte a Győr-Moson-Sopron megyei főkapitányság szóvivője.

Kocsis Tünde elmondta: a helyszíni szemle adatai szerint az abdai útról lefutó autó zúzta szét Melocco Miklós alkotását. A Győri Rendőrkapitányság ismeretlen tettes ellen indított szabálysértési eljárást az ügyben, mivel a sofőr nem jelentette a rendőrségen az károkozást.

Hétfőn írt arról a Kisalföld című megyei napilap, hogy autóval darabokra törték Győr határában a Radnóti-szobrot, amelyet a költő halálának helyszínéhez közel állítottak föl 1980-ban. A cikk szerint két faluval távolabb, Öttevény határában, az árokban megtalálták azt a járművet, amellyel nekihajtottak a szobornak. A rendőrség most az autó vezetőjét keresi.

Korábban már meggyalázták a szobrot

A győri városüzemeltetési társaság már telephelyére szállította a szobor darabjait; a művet a szakértői vizsgálatot követően helyrehozzák. A lap emlékeztetett arra, hogy a szobrot nem először gyalázzák meg, a rendszerváltás idején ismeretlenek vörös festékkel öntötték le.

Ajánlott videó