Belföld

Ma felfüggeszthetik Meggyes Tamás mentelmi jogát

Az Országgyűlés mai ülésén dönt a volt esztergomi polgármester mentelmi jogának felfüggesztéséről, amit a a legfőbb ügyész kezdeményezett.

A parlament ülése hétfőn 13 órakor napirend előtti felszólalásokkal kezdődik, amit a szokásos interpellációs blokk követ azonnali kérdésekkel és kérésekkel.

Előzmények

A határozathozatalok során a köztársasági elnök politikai vétójára reagálva módosíthatják a zsebszerződések elleni hatékonyabb fellépés érdekében október 28-án hozott törvényt. A Ház elfogadhatja a kormány 2014-re vonatkozó adóváltoztatási javaslatait is. A törvényváltozások között szerepel a sertéshús áfájának 27 százalékról 5 százalékra csökkentése is.

A szavazások végén három kormánypárti képviselő mentelmi ügyéről is dönthet az Országgyűlés. A mentelmi bizottság a fideszes Budai Gyula és Simonka György mentelmi jogának fenntartását kérte, Meggyes Tamás volt esztergomi polgármester esetében ugyanakkor felfüggesztené ezt Polt Péter legfőbb ügyész kezdeményezésére.

A kormánypárti politikussal szemben jelentős vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés gyanúja merült fel egy hivatali időszakában kötött életbiztosítással összefüggésben.

A mentelmi jog felfüggesztését egyhangúlag támogatták a mentelmi bizottság tagjai.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik