Belföld

Hasznos közhasznú munkások

24.hu
24.hu

2013. 11. 18. 12:05

Esztergomban novembertől már hatvanan tartják rendben a közterületeket.

Korábban a témában:

Ebben a városban is ott használják a munkaerejüket, ahová eddig nem nagyon jutott pénz, vagyis járják a várost és ahol szemét, rendetlenség vagy gond van, ott azonnal lépnek. Az önkormányzat tájékoztatása szerint a közhasznú munkáskezeket a közterületek napi tisztántartására, a hulladékgyűjtő- és szelektív szigetek körüli folyamatos takarítására, valamint a zöldfelületek gondozására alkalmazzák évek óta. A Munkaügyi Központon keresztül érkező, és általuk finanszírozott közhasznú munkások a hivatal irányítása mellett folyamatosan terepen vannak.

2013-ban összesen 298  753-an vettek részt közfoglalkoztatásban, a havi átlagos létszám 114 500 fő

forrás: Nemzeti Gazdasági Minisztérium

Így jut a még városi kézben maradt intézményekbe, óvodákba, bölcsődébe, sportcsarnokhoz is hasznos munkáskéz, ezért tiszták és gondozottak a város közterületei – szól a közlemény.

Öten írják a gondokat

A közhasznú munkások az elmúlt hetekben az elhanyagolt állapotban lévő volt Granvisus gyárban lévő önkormányzati raktárt, valamint udvart tették rendbe, kitakarították a romos Fürdő szálló épületét, és a palánk mögötti részt előkészítették arra, hogy az ingatlan jövő tavaszra ne ilyen állapotban fogadja a városba érkező vendégeket, illetve kitakarították az önkormányzati üzlethelységeket a Széchenyi téren. Váczy Hübschl István, a városháza sajtófőnöke arról is beszámolt, hogy közülük lett kiválasztva az az öt ember, akik egész nap a várost járva regisztrálják az azonnali intézkedést követelő eseményeket: ha beszakadt az út, ha eldőlt egy tábla, letört egy faág vagy valahol illegálisan raktak le szemetet.

Kétszer annyi munkáskéz

Eddig harminc munkás dolgozott Esztergomban ebben a formában, novemberben viszont már több mint hatvan közhasznú dolgozót vett fel a hivatal a téli közmunkaprogramnak köszönhetően. Mostantól ötfős csoportok járják a várost, a lakótelepeket, zöldfelületeket, és ahol szemetet, vagy zöldhulladékot találnak, ott a náluk lévő eszközökkel azonnal munkához látnak.

közmunkások esztergomban (közmunkaprogram, esztergom, takarítás, )

Fotó: Váczy Hübschl István

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2015. június 19.
Szorosan egymásra záródva parkolnak a gépjárművek a főváros VII. kerületének egyik mellékutcájában. A furgon néhány centiméteres távolságot hagyva állt be az előtte és mögötte álló járművek közé.
MTVA/Bizományosi: Jászai Csaba 
***************************
Kedves Felhasználó!
Az Ön által most kiválasztott fénykép nem képezi az MTI fotókiadásának, valamint az MTVA fotóarchívumának szerves részét. A kép tartalmáért és a szövegért a fotó készítője vállalja a felelősséget.
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.