Belföld

Borús, esős hét elé nézünk

kod-osz(4)(960x640).jpg (köd, )
kod-osz(4)(960x640).jpg (köd, )

Megmutatjuk, milyen időnk lesz a héten.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint hétfőn napközben várhatóan nagyobb területen erősen felhős marad az ég, illetve a köd lassabban szűnik, napsütötte vidékek kevesebb helyen fordulhatnak elő. Csapadék az ország nagy részén továbbra sem lesz, de helyenként kialakulhat szitálás, esetleg kisebb eső is. Eleinte mérsékelt marad a légmozgás, majd megélénkül, a Fertő-tó térségében olykor megerősödik a délkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 6, 11 fok között valószínű, késő este 3 és 8 fok között várható.

Jön az eső

Kedden átmeneti felszakadozás után ismét erősen felhős lesz az ég, és késő délután, este a Dunántúlon már eső, záporeső is várható. Helyenként megerősödik a délkeleti szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 8 és 13 fok között alakul.

Megerősödik a szél

Szerdán napközben átmenetileg elvékonyodik a felhőzet, majd ismét erősen felhős lesz az ég. A reggeli és az esti órákban több helyen valószínű eső, zápor. A délkeleti, déli szél helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között alakul.

Csütörtökön többnyire erősen felhős idő várható, több helyen valószínű eső, zápor, napközben valószínű a kevesebb csapadék. A változó irányú, majd a keleti, délkeleti szél helyenként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 14 fok között alakul.

Pénteken sem számíthatunk számottevő változásra, erősen felhős lesz az ég, többfelé várható eső, záporeső. A keleti, északkeleti szél helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 12 fok között alakul..

Hétvégén is esni fog az eső, borult lesz az ég. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 12 fok között alakul.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik