Belföld

Bajai videó: vita a bizonyítékról

selmeczi gabriella (selmeczi gabriella, )
selmeczi gabriella (selmeczi gabriella, )

A Fidesz szerint nem kérdés, hogy MSZP-s kézből került a párthoz a hamis felvétel. A szocialisták cáfolnak.

Az MSZP-nek nincs Károlyi Attila nevű tagja és nincs Fejér megyei sporttagozata sem, így annak vezetője sem lehet az említett személy – tudatta a párt közleményben az MTI-vel.

Az MSZP arra reagált, hogy a Fidesz szóvivője szerint újabb bizonyíték került elő, amely szerint a hamisított videofelvételt az MSZP-hez eljuttató Károlyi Attila az ellenzéki párt tagja, pedig ezt a szocialisták eddig cáfolták.

Selmeczi Gabriella egy hírportálra hivatkozva vasárnap egy budapesti sajtótájékoztatón számolt be arról, hogy egy tavalyi MSZP-s jegyzőkönyv szerint az ellenzéki párt sporttagozatának akkori ülésén részt vett Károlyi Attila.

Az MSZP közleményében azt írta: a tagozatok tagjai sorába nem csak párttagokat vehetnek fel, hanem párton kívülieket is, ezzel megteremtve számukra a közösséghez tartozás, illetve a szakmai munkába való bekapcsolódás lazább formáját.

“E tagozatok ülései általában nyilvánosak, így az országos sporttagozat rendezvényein számos résztvevő között akár egy Károlyi Attila nevű személy is részt vehetett, és aláírhatta az ilyenkor szokásos jelenléti ívet” – olvasható.
Az MSZP alapszabálya szerint azonban bármilyen tagozat csak a megyei pártelnökség jóváhagyó döntése alapján jöhet létre, és csak ezután van a párthoz kötődő képviseleti joga, márpedig a Fejér megyei elnökség nem hagyott jóvá semmilyen sporttagozatot.

“Ugyancsak az alapszabály intézkedik arról is, hogy a tagozatokat csak párttagok vezethetik, így Károlyi Attila ezért sem lehet a (nem létező) Fejér megyei sporttagozat elnöke” – szögezték le a közleményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik