Belföld

Szobrot kapott Puskás Ferenc Szentesen

Felavatták Puskás Ferenc egész alakos szobrát, Csíky László alkotását szombaton Szentesen, a Pusztai László Sporttelep bejáratánál.

A futballpályák szomszédságában elhelyezett, kőtalapzaton álló bronzszobor kapáslövés közben ábrázolja az olimpiai bajnok és világbajnoki ezüstérmes magyar labdarúgót, az Aranycsapat kapitányát. Szirbik Imre polgármester köszöntőjében hangsúlyozta, a szobor azt jelképezi, hogy tehetséggel, mindennapos edzéssel és munkával a város széléről indulva is el lehet jutni a világ tetejére.

Riskó Géza, az MTVA sportfőszerkesztője úgy fogalmazott, Puskás Öcsi 1991-ben tért haza Magyarországra, 2013-ban pedig megérkezett Szentesre. Hozzáfűzte, hogy a szobron az alkotó, Csíky László szeretete mellett a művész állhatatossága és gyakorlása is látszik, hiszen három és fél ezer lövést végzett el, hogy Puskás Ferenc mozdulatát meg tudja örökíteni.

Riskó Géza kitért arra, hogy november 25-én lesz a 60. évfordulója annak, hogy az Aranycsapat a londoni Wembley stadionban 6-3-as győzelmet aratott az angol válogatott felett. A közmédia egyes csatornái megemlékeznek az évfordulóról, a Kossuth Rádió és a Duna tévécsatorna az említett napon felvételről megismétli a legendás mérkőzés közvetítését.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik