Belföld
Erdő Péter (erdő péter, )

Hamarosan lezárul a hit éve

24.hu
24.hu

2013. 11. 16. 09:09

Esztergomban már most vasárnap, a Váci Egyházmegyében egy hét múlva ünnepi szentmisével fejeződik be az eseménysorozat.

A hit évét XVI. Benedek pápa hirdette meg 2012. október 11-én a II. Vatikáni Zsinat kezdetének 50. évfordulója alkalmából. Az előző Szentatyát az a szándék vezérelte, hogy a keresztény hitre a hívők és nem hívők ne csupán szociális, kulturális vagy politikai szempontból tekintsenek, hanem valódi mélységét: mint Jézus Krisztus tanítását ismerjék fel – olvasható a Magyar Kurír katolikus hírportálon. A gondolatnak szentelt évet Ferenc pápa zárja le 2013. november 24-én, sokfelé azonban már korábban befejeződik az ennek szentelt eseménysorozat az ország főegyházmegyéiben.

November 17-én, vasárnap lesz a hit évének ünnepélyes lezárása az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyében. A 10 órakor kezdődő ünnepi szentmisét Erdő Péter bíboros mutatja be a Szent István-bazilikában. Ugyanennek a szentmisének a keretében tartják az Esztergomi Érseki Papnevelő Intézetben és a Budapesti Központi Szemináriumban tanuló másodéves papnövendékek beöltözését is.

Vácon a jövő héten

A Váci Egyházmegyében Beer Miklós megyés főpásztor november 24-én, vasárnap 18 órakor zárja be a hit évét ünnepi szentmisével, ezt a Cecília Kórus hangversenye követi.

A hit évét lezáró püspöki szentmisék helyszínéről és időpontjáról olvashatnak itt.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Budapest, 2013. február 14.
Egy recepciós munkatárs a Microsoft Magyarország Kft. székházában, a főváros II. kerületében, a Graphisoft parkban 2013. február 14-én. A magyar kormány és a Microsoft Magyarország Kft. tavaly decemberben kötött stratégiai együttműködési megállapodást.
MTI Fotó: Bruzák Noémi
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.