Belföld

Ezért pályázott a Belváros a tanyaprogramban

piac (piac)
piac (piac)

A Belváros önkormányzata szeretné felújítani a kerület tulajdonában lévő Hold utcai vásárcsarnokot, ezért pályáztak a tanyaprogramban.

Kapcsolódó cikkek

Puskás András alpolgármester arra reagált, hogy az Együtt-PM szövetség a főváros V. kerületének önkormányzata előtt szombaton az ellen tiltakozott, hogy a Rogán Antal polgármester által irányított budapesti Belváros a tanyasi családoknak szánt forrásokból részesüljön.

Barabás Richárd, a szövetség politikusa közölte: amikor kirobbant a botrány, az V. kerület rögtön elkezdett magyarázkodni, miszerint ezek nem is teljesen tanyafelújítási pénzek, hanem a tanyasi termékek piacra jutását segítik, később pedig azt mondták, hogy a pénz Hold utcai piaci felújítására megy, noha ezt a piacot pár éve már felújították.

Az alpolgármester közölte: az épület alapos korszerűsítést igényel, ezért pályáztak a tanyaprogramban, az elnyert összeget teljes mértékben a felújítására fordítják. A támogatásból kialakítanák a szagelszívást a galérián, minden egyes üzlethelyiségbe bevezetnék a gázt, korszerűsítenék a fűtést és az elektromos hálózatot, valamint akadálymentessé tennék a csarnok egész területét.

A vásárcsarnok felújítása után a vidéki termelők a csarnok földszintjén árulhatják majd termékeiket, a galérián pedig – nyugat-európai mintára – kisebb éttermek, büfék várnák a vásárlókat. Ezzel lehetővé tennék a tanyasi termelőknek, hogy ott árusíthassanak, a fővárosban élők és a kerületi lakosok pedig olyan termékekhez juthatnak hozzá, amelyeket “nyugodt szívvel fogyaszthatnak” – olvasható a közleményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik