Belföld

Thürmer Gyula : reális cél a parlament

thurmer (thurmer)
thurmer (thurmer)

A Munkáspárt országgyűlési képviselőjelöltjét, egy fiatal makói hölgyet, mutatta be Vásárhelyen a párt elnöke.

Jobbra-balra beszólnak

A Munkáspárt változást akar, kezdte Thürmer Gyula Vásárhelyen, mivel ők az egyetlen olyan párt, aki új színt vihet a politikába. A Fidesz eddigi munkáját egyrészt jónak nevezte, mégis úgy véli, parlamenti jelenlétük jobbá teszi az ország működését.

A parlamentben a helyük már csak azért is, mert soha ilyen pénzsóvár ellenzéke az országnak nem volt. Programjuk, elképzelésük nincs a jövőre nézve. Ma az igazi baloldali értékeket, a dolgozó ember pártját csak a Munkáspárt képviseli – fogalmazott Thürmer.

Programjukban kisebb adók, kisebb közterhek, új munkahelyek, a kis és középvállalkozások fejlesztése, a belső fogyasztás növelése szerepel. Az adórendszert átalakítanák, 25 év távlatából a vagyonadón is elgondolkodnának. 100 milliós vagyon felett, a lakóingatlanon felül, a tehetősektől egyszeri 40 százalékot szednének be.

Fiatalít a legidősebb párt

A párt jelöltje a csongrádi 4-es számú választókörzetben Surányi Vivien, 22 éves makói dísznövény-kertész, jelenleg fél éves gyermekével gyesen lévő anyuka. Kérdésünkre elmondta, nem gondolt a politikára, szavazni sem járt, míg a párt makói képviselője Szabó Jenőné biztatására el nem indult a helyhatósági választásokon. Az egyszerű, dolgozó, mindennapi problémákkal küszködőket szeretné képviselni.

5 százalék

Thürmer Gyula a Vásárhely24 kérdésére elmondta, a parlamentbe jutást várja pártjától 2014 tavaszán, mivel sok a szegény, reményvesztett ember, aki csalódott a politikában. A Munkáspárt fiatalítása egyébként a többi körzetben is jellemző, mondta el az elnök, több fiatalt nyertek már meg képviselőjelöltnek, például Komáromban is.

A pártelnök minden évben ellátogat Vásárhelyre, és mint kijelentette a város fejlődése számára is szembeötlő volt az elmúlt években.

A Jobbik és a Demokratikus Koalíció után a Munkáspárt is makói jelöltet indít tehát Lázár János ellen, míg az MSZP Apátfalva polgármesterét küldi harcba a 2014 tavaszi választásokon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik