Belföld
Szegedi közgyűlés (Szegedi közgyűlés)

Szegedi közgyűlés: a cégvezetők maradnak

24.hu
24.hu

2013. 11. 15. 15:34

Szokatlanul korán befejeződött a közgyűlés Szegeden. A helyi stadion megépítésében a jobb-és baloldali képviselők egyetértenek, de a részleteket még ki kell dolgozni, ezért egy öttagú bizottság felállításáról döntöttek azzal, hogy decemberben ismét közgyűlés elé kerül a stadion pályázatának kiírása.

Amint azt a Szeged24 korábban megírta, parázs vitára lehetett számítani, ám ez elmaradt. Az IKV vezér marad, bár hónapok óta folyik az „állítólagos” mutyi leleplezése, sajtótájékoztatókon, nyilatkozatokban. A pénteki ülésen az igazgatónak volt alkalma a plénum előtt megvédenie igazát, Botka szerint ez nem sikerült. A vita tárgya a Széchenyi tér 2. szám körül kialakult (Botkáék szerint az ingatlan szisztematikus átjátszása folyik az IKV ügyvédjének kezére), az IKV vezetője szerint minden törvényesen zajlik, ezt a képviselők előtt is kifejtette, miután a polgármester erre lehetőséget adott Nagy Ferencnek, akivel, a látszat szerint, sokszor nem találkoztak.

Csődbe menne a Mars téri piac

Erdei Péter, a Mars téri piac igazgatója azzal indokolta, hogy nem fizették a városnak a közgyűlés által is megszavazott, tagi kölcsön fejében megállapított törlesztő részleteket, összesen 34 millió forintot, mert a piac becsődölne. Botka ugyanis kifogásolta, hogy Erdei két kézzel szórja a pénzt, miközben kötelezettségeinek nem tesz eleget, ezért javasolta a képviselőknek, hogy hívják vissza az igazgatót. A jobboldaliak a történtek ellenére is további bizalmat szavaztak Erdeinek.

Kiskertesek feldúlva hagyták el a karzatot

„Mindent megígértek, nem lesz belőle semmi. Pedig a lelkünket kitettük, megszerveztük az egyesületet, terveket készítettünk, leültek velünk, most meg ezt kellett végig hallgatnunk.” – ezekkel a szavakkal száguldottak le a lépcsőn a Családok a Kiskertekért Egyesület tagjai. Bár az ülésen elfogadták a benyújtott előterjesztéseket, mégis úgy érezték az érintetek, hogy a megoldás még a távoli jövőben sem biztos.

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Kommentek

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.