Belföld

Szántásba hajtott a részeg sofőr

Jogsi nélkül vette kölcsön ismerőse autóját a 25 éves győrszemerei férfi.

A jármű tulajdonosa tett bejelentést november 13-án délelőtt a Téti Rendőrőrsön arról, hogy ismerőse, engedélye nélkül vitte el autóját téti otthona elől.

A rendőri vizsgálat megállapította, hogy a 25 éves gyanúsított a sértett kérésére gyalogosan indult el a közeli élelmiszerboltba, hogy pár üveg sört vásároljon. Amint a ház előtt várakozó autót megpillantotta, gondolta, autózik egyet. A gépkocsival az üzlethez hajtott, majd a vásárlás végeztével a falu határába vette az irányt. Vezetői gyakorlat és jogosítvány hiányában a szántásba kormányozta az autót, ahol a jármű elakadt.

Az autó beragadt a sárba

Az utcabeliektől kért segítséget. Sikertelenül. A sárba ragadt gépkocsit hátrahagyta és gyalogosan indult visszafelé. A téti nyomozók a bejelentést követő egy órán belül a településen elfogták a 25 éves győrszemerei férfit, a város határában pedig megtalálták az elakadt járművet. K. Gábor először tagadta, hogy ő vitte el az autót, végül a rendőrségen részletes, beismerő vallomást tett.

A gyanúsítottal szemben alkalmazott alkoholszonda pozitív értéket mutatott, ezért a rendőrök őt a szükséges mintavételre előállították.

K. Gábor ellen jármű önkényes elvétele bűntett és járművezetés ittas állapotban vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást a Téti Rendőrőrs és előterjesztést tett a férfi előzetes letartóztatására.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik