Belföld
diakok-fiatalok(1)(960x640)(1).jpg (diákok, )

Váci az ország legjobb szakközépiskolája

24.hu
24.hu

2013. 11. 14. 18:09

Hamarosan megjelenik a HVG kiadványa a 100 legjobb gimnáziumról és szakközépiskoláról, ebből szemezgettünk.

A váci Boronkay György Műszaki Szakközépiskola, Gimnázium és Kollégium, az egri Neumann János Középiskola és Kollégium, a budaörsi Illyés Gyula Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola, a nyíregyházi Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakközépiskola és Kollégium, valamint a budapesti Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági és Kereskedelmi Szakközépiskola – a diákok eredményei alapján ezek az intézmények állnak a HVG szakközépiskolai rangsorának élén.

A hamarosan megjelenő középiskolai rangsor a 100 legjobb magyarországi gimnázium és szakközépiskola listáját tartalmazza, emellett számos – például alapítványi, az egyházi, két tannyelvű – részrangsort is készítettek. Az összesített rangsorról itt, a gyakorlóiskolák rangsoráról pedig itt olvashatnak.

A középiskolákat a diákok tanulmányi és felvételi eredményei, valamint a tanulmányi versenyeken elért helyezésük alapján rangsorolták. Az összesített lista például nyolc – a 10. évfolyamosok kompetenciamérésének eredményei, a tanulmányi versenyek döntőibe jutott tanulók száma, a kötelező érettségi tárgyakból elért eredmények, valamint a HVG Diploma 2013 felsőoktatási listájának első harminc karára bejutott diákok aránya alapján összeállított – részrangsor felhasználásával készült, a szakközépiskolák rangsorolásához ezek mellett a szakmai tanulmányi versenyek, a SZÉTV és az OSZTV 2012-es döntőseinek számát is figyelembe vették.

Az öt legjobb szakközépiskola

1. Boronkay György Műszaki Szakközépiskola, Gimnázium és Kollégium, Vác

2. Neumann János Középiskola és Kollégium, Eger

3. Budaörsi Illyés Gyula Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola

4. Nyíregyházi Széchenyi István Közgazdasági, Informatikai Szakközépiskola és Kollégium

5. Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági és Kereskedelmi Szakközépiskola, Budapest

vissza a címlapra

Legfrissebb videó mutasd mind

Megszólalt Havas Henrik

Kommentek

Miniature figures near Bitcoin physical coin. Futures on Bitcoins increased by more than 20% after their American debut on the Chicago Cboe Futures Exchange.  (Photo by Manuel Romano/NurPhoto)
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.