Belföld

Szegednek is lesz új stadionja?

Ki kaphasson szociális bérlakást, mekkora lehet egy kiskertben a ház? ATestamentum Kft igazgatójának prémiuma, pályázat stadion építésére, költségvetés. Ismét üléseznek a szegedi képviselők.

A Szeged 2011 Kft építhet stadiont Szegeden, ha a képviselők úgy döntenek. Jelenleg nem a stadion felépítésének szükségességén vitatkoznak, hanem azon, hogy 20 vagy 50 év után száll majd a tulajdonjog a városra, és azon, hogy mennyi földhasználati díjat fizet majd az üzemeltető cég, illetve annak tulajdonosa, a Szeged- Csanádi Egyházmegye.

Büntetett előéletű ne kaphasson szociális bérlakást

Ezt a javaslatot Keresztúri Farkas Csaba, jobbikos képviselő jegyzi. Sokkal tágabbra tárná a rászorultság alapján igényelhető lakások ajtaját az LMP, ők ilyen tartalmú módosítót nyújtanak be a pénteki közgyűlésen. Szentistványi István a szolgálati lakások számát csökkentené, amelyek a szegedi bérlakások felét teszik ki.

Az IKV saját felhasználásra 77 lakást tart fenn

Összesen a majd 500 szociális bérlakás felét különböző önkormányzati cégek számára tartanak fent, így csupán valamivel több, mint 250 lakásra lehet pályázni. Szentistványi szerint csak azok igényelhetnének szolgálati lakást, akiknek a jövedelme nnem haladja meg az egy főre jutó nettó 140 ezer forintot. A büntetett előélet mint kizáró ok, túl szigorú , Szentistványi szerint pont a javaslatot benyújtó jobbikos képviselő tudhatja a legjobban, hogy könnyen belekeveredhet valaki egy rendőrségi ügybe, amely a bíróságon, s ott elmarasztaló ítélettel végződik.

CSAK

A Családok a Kiskertekért civil mozgalom elérte célját, ügyük ismét napirendre kerül, ahogy beszámoltunk róla, kivételes egyetértés van a jobb és baloldali képviselők között a beépíthetőség növelése ügyében.

Épülhet a partfal

Végre megérkezett a támogatás jóváhagyása a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségtől, így még a közgyűlés előtti jogi bizottsági ülésen meghozhatják az eljárást lezáró döntésüket, a Közgép, a pályázaton befutó konzorcium tagjaként, megteheti az első kapavágást szegedi földben

Ajánlott videó

Olvasói sztorik