Belföld

Bajnaiék feljelentik a jegybankot

bajnai (bajnai)
bajnai (bajnai)

Hűtlen kezelésre gyanakszanak az MNB hatmilliárd forintos kommunikációs tendere miatt.

Jelenleg Magyarországon megvalósíthatatlan, irracionális és irreális egy ilyen összegű reklámkampány lefolytatása és kizárt, hogy az MNB-nek van olyan terméke, ami megérne egy ekkora kommunikációt – mondta Juhász Péter, az Együtt-PM választási szövetség társelnöke.

Az Együtt-PM szerint a Matolcsy György vezette jegybank kiszervezni akarja ezt a közpénzt, ami a választási kampányt szolgálja majd, és valószínűleg kormánypropagandára költik majd el. Ha a kormány komolyan gondolja, hogy ez a pénz rendelkezésre áll, akkor „azt értelmesen kellene elkölteni olyan dologra, ami az embereknek valós hasznot hoz, nem pedig kormánypropagandára – fogalmazott Juhász Péter.

A Közbeszerzési Értesítőben szerdán jelent meg, hogy az MNB tárgyalásos közbeszerzést írt ki a jegybank általános kommunikációs feladatainak és a Növekedési Hitelprogram (NHP) kommunikációs feladatainak ellátására. A nyertes ajánlattevő feladata lesz az MNB számára médiatervezési és médiavásárlási, kreatív tervezési, kivitelezési és gyártási, PR és rendezvényszervezési, piackutatási, közvélemény-kutatási, elemzési és tanulmányírási feladatok, valamint a kapcsolódó ügynökségi feladatok ellátása.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik