Belföld

Buszon raboltak a tinik

A Sopronból Kapuvárra tartó menetrend szerinti járaton vették el kamaszok egy 15 éves fiú mobilját, meg is ütötték.

A Kapuvári Rendőrkapitányság ügyeletén egy édesapa tett feljelentést november 8-án, hogy 15 éves fiát a Sopron-Győr közötti helyközi járaton két ismeretlen megfenyegette, telefonját erőszakkal elvették tőle.

Telefon kellett a tini banditáknak

A buszon utazó 15 és 16 éves hegykői fiatalok belekötöttek a fiúba és megfenyegették. Mobiltelefonját akarták megszerezni, ezért egyikük a fiút hátulról, társa pedig a mellette lévő ülésről addig lökdöste és ütögette, míg a kapuvári fiatal, csakhogy támadói leszálljanak róla, odaadta a telefont. Ezután megfenyegették, nehogy bárkinek elmesélje a történteket, végül Kapuváron engedték őt leszállni a járműről.

Előzetesben a fiatalok

A rendőrök a bejelentés után tizenöt perccel elfogták a rablással gyanúsítható két fiatalt, a rendőrségen részletes, beismerő vallomást tettek. A telefonkészülék is előkerült.

A gyanúsítottak ellen a Kapuvári Rendőrkapitányság rablás miatt indított büntetőeljárást. A Győri Járásbíróság november 11-én előzetes letartóztatásukat kezdeményezte.

A telefonunk új élete (avagy mit is tehetünk, ha ellopják)

Az ellopott okostelefonok új gazdái sokszor nem kapcsolják ki a multimédia-szinkronizálást, azaz az általuk készített fotókat-videókat a telefon régi gazdája követni tudja az instagramon vagy egyéb multimédia-megosztókon. Ezekből két érdekes blog is született (illetve nyilván sokkal több ezen és ezen túl) – vicces és bosszantó lehet látni, hogy a telefonommal valaki lenge ruhába öltözött csaját fotózgatja – de a rendőrségnek is nagy segítség lehet az így készült anyag.

Az ellopott okostelefonok ellen/érdekében léteznek őr-alkalmazások, melyekkel utólag követhetjük a telefont, de le is zárhatjuk, törölhetjük az adatokat, blokkolhatjuk is.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik