Belföld

Kétezer embert telepítettek ki Zuglóban

tüzérségi lövedék (tüzérségi lövedék, )
tüzérségi lövedék (tüzérségi lövedék, )

Több mint kétezer embernek kellett elhagynia otthonát Zuglóban két tüzérségi lövedékek miatt. A robbanószerkezetet hatástalanították, este mindenki visszatérhetettt otthonába.

Szerda késő délután csatornázási munkák közben került elő a földből két lövedék a XIV. kerületben, a Thököly út–Istvánmezei út kereszteződésénél.

A tűzszerészek egy 10,5 centiméteres német tüzérségi gránátot, valamint egy ugyanilyen típusú, csak fele részben megmaradt robbanótestet azonosítottak. A lövedékek nem kilőtt állapotban voltak, de gyújtószerkezetük sérült volt, ezért a helyszínen kiszerelték a honvédség tűzszerészei. A robbanóeszközök hatástalanítását csak a kiürítés után kezdhették meg. Összesen több mint kétezer embert telepítettek ki, a melegedőhelyeken mintegy 300 ember várakozott – mondta a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője.

A környéket 150 méteres sugarú körben zárták le, ürítették ki. Ez kiterjed a Dózsa György útra és a Thököly útra, a Vécsey utcára, a Cserhát utcára, a Sajó utcára, a Cházár András utcára, továbbá egy iskolára, egy rendőrkapitányságra, a Magyar Sport Házára, valamint a Récsei Center mellett lévő utcák által behatárolt területre – idézi az MTI Kisdi Mátét.


forrás: MTI

A forgalomkorlátozás a közösségi közlekedésre is hatással volt, több busz és a 79-es troli is módosított útvonalon közlekedett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik