Belföld

Amerikai cég újíthatja fel az USA nagykövetségét

felújítás (felújítás)
felújítás (felújítás)

Összekötik a Szabadság téri műemléképületet a szomszédságában lévő irodákkal.

A virginiai székhelyű Enviro-Management and Research (EMR) cég nyerte el a jogot arra, hogy elvégezze az Egyesült Államok budapesti nagykövetségi létesítményeinek második felújítási szakaszát – közölte helyi idő szerint kedden az amerikai külügyminisztériumnak a külföldi ingatlanok működtetéséért felelős irodája (OBO).

A washingtoni KCCT Architects tervezőiroda által kidogozott, kettes számú fázisterv célja, hogy stabilizálja a külképviselet funkcióit, vagyis hogy összekösse a közelmúltban felújított, Szabadság téri műemléképületet a szomszédságában lévő irodákkal.

Az amerikai külügyi közlemény szerint az OBO feladata, hogy gondoskodjon külföldön olyan biztonságos és jól működő létesítményekről, amelyekben az Egyesült Államok külképviseletei működhetnek, ezek személyzete pedig meg tudja valósítani Washington külpolitikájának célkitűzéseit.

“A létesítményeknek tükrözniük kell az amerikai építészet, a mérnöktudomány, a technológia, a fenntartható fejlődés, a művészet, a kultúra és az építőipar legjavát” – olvasható a közleményben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik