Belföld

Bíróság előtt a korrupt munkaügyi felügyelők

A főügyész szerint a vádlottak megszegték hivatali kötelességüket, amikor a megyében tartott munkaügyi és munkavédelmi ellenőrzések után nem jelentették a feltárt hiányosságokat, illetve megakadályozták a leleplezést.

Vádat emelt az Országos Munkaügyi és Munkabiztonsági Főfelügyelőség Nyugat-dunántúli, illetve Vas megyei felügyelőségének öt dolgozója ellen a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség.

Takács Péter főügyész hétfői közleménye szerint a vádlottak megszegték hivatali kötelességüket, amikor a megyében tartott munkaügyi és munkavédelmi ellenőrzések után nem jelentették a feltárt hiányosságokat, illetve “eleve közreműködtek a leleplezés meghiúsulásában”.

Pénzt fogadott el, s szemet húnyt

Az elsőrendű vádlott hat esetben fogadott el ellenszolgáltatást, ebből ötször pénzt azért, hogy az ellenőrzésnek ne legyenek következményei, ezzel többrendbeli, hivatal személy által, bűnszövetségben, üzletszerűen elkövetett hivatali vesztegetést és más bűncselekményeket valósított meg – írták.

A közlemény szerint hat további vádlott “az ellenőrzések következményeinek elkerülése érdekében” lépett kapcsolatba a munkaügyi hatóság alkalmazottaival. Ők ezért vesztegetés és hivatali visszaélés miatt állnak majd a Győri Törvényszék elé.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik