Belföld

Tovább terjeszkedik az Emerson Fehérváron

emerson(2)(210x140)(1).jpg (emerson, )
emerson(2)(210x140)(1).jpg (emerson, )

A cég megvásárolta a TP Vision volt épületét és a hozzá tartozó 12 hektár területet.

A szabályozó szelepeket gyártó Fisher üzletág a gyárépület megvásárlásával közel kétszeresére növeli székesfehérvári területét. A cég egy másik, a Videoton Ipari Parkban egy hasonló nagyságú területet bérel – közölte az Emerson kedden az MTI-vel.

A több mint 3 milliárd forintos beruházási projekt után 2014 folyamán fognak átköltözni az új telephelyre. Az amerikai tőzsdén jegyzett anyavállalat Fisher üzletága 1995 óta folytat gyártási tevékenységet Székesfehérváron. Az eredetileg szabályozó szelepek alkatrészeinek gyártására létrehozott üzem folyamatosan bővült, először komplett szabályozó szelepek gyártásával, majd 2010 óta vevőszolgálati, később alkatrész disztribúciós és szerviz központ létesítésével.

Új munkahelyek

A Fisher üzletág jelenleg több mint 500 embert foglalkoztat, de az új telephelyen további létszámbővítés várható. Az Emerson közel 25 milliárd dollár éves árbevétellel rendelkező globális gyártó- és technológiai vállalat, amely világszerte 135 ezer embert foglalkoztat 235 telephelyen.

A mintegy 20 éve Magyarországon működő székesfehérvári Fisher és Valve Automation mellett Budapesten kereskedelmi tevékenységet folytató leányvállalatok (Emerson Process Management, ASCO) is működnek, továbbá Ikladon az ipari automatizálás területén működő Leroy-Somer üzletág folytat gyártási tevékenységet.

A Magyarországon foglalkoztatott munkavállalóik száma összesen mintegy 2000.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik