Belföld

Faültetési program a Palotavárosban

faültetés (faültetés, )
faültetés (faültetés, )

Negyven fát ültettek el a Petőfi park melletti területen.

Palotaváros Székesfehérvár legnagyobb panelházas körzete, éppen ezért nagyon fontos, hogy itt folytatódott a faültetési program. Székesfehérvár Önkormányzata az Alcoa Alapítvány és az American Forests’ támogatását elnyerve a városban összesen három helyszínen telepít a helyi adottságoknak megfelelő fákat, összesen 145 darabot.

A Halesz park után kedden délelőtt a Petőfi park melletti füves részen folytatódott a faültetés.

Palotaváros tüdeje

“Köszönjük az alapítványi támogatást. A későbbiekben egy pihenőparkot alakítunk ki, sétányokkal, padokkal. Rengeteg ember él Palotavárosban, az ő mindennapjaik válnak komfortosabbá a tervezett fejlesztéssel. A terület adottságaihoz igazodva földcsere is történik a beültetés előtt, ami azért fontos, mert a kiásott gödrökből még az egykori épületek és a Palotai út régi kövei kerültek elő.” – mondta el Farkas László önkormányzati képviselő, aki maga is bekapcsolódott a faültetésbe.

A Palotavárosba kerülő fákat, a helyi adottságokhoz igazodva a városi főkertész választotta ki és az ültetésen résztvevő diákoknak is ő mutatta be.

„Ezt a területet a jelentős gyalogos forgalom miatt választottuk ki, hiszen a sétányok mellé most a városi adottságokat jól tűrő fák kerülnek”  – mondta Spanyárné Halász Szilvia városi főkertész.

Fotó: ÖKK Fehérvár

A 40 fát a Városgondnokság munkatársai ültették el, hozzájuk csatlakoztak a Tolnai Utcai Általános Iskola 4. B osztályos diákjai, a Polgármesteri Hivatal Környezetvédelmi Irodájának munkatársai, valamint a Gaja Környezetvédő Egyesület. A program novemberben még egy helyszínen, a Királyok parkja felé vezető területen folytatódik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik