Belföld

Farzsebből kikandikáló V betűvel támad az Együtt-PM

„Te, van valami szórólapja Bajnai pártjának?” „Én még nem láttam semmi ilyesmit.” Az elképzelt párbeszéd hamarosan a múlté, nemsokára elkezdik osztogatni a párt legújabb prospektusát.

A fenti beszélgetés-részlet csakegyruszki tumblr-felhasználóval számtalanszor előfordult már, így a párt egyik szimpatizánsa meglepte őt azzal a szórólappal, amit hamarosan a nagyközönség is lapozgathat.

A nyolcoldalas füzetkének már a címlapja is ütősre sikerült. Egy fenék, egy farzseb, amin ott egy Magyarország alakú feslés, valamint egy zsebből kikandikáló Victory! (Győzelem!) jel. Viszont a cím elég „darabos” lett: Itthon. Élünk. Együtt.

Fotó: Tumblr.com

Bajnaiék szerint is jobban teljesít, de a jövőben még jobb lesz

Az egész kiadvány le lett fotózva, innen tudjuk, hogy szó van benne oktatásról, Európáról, kultúráról és gazdaságról is. Az oktatás címszó alatt leírják, hogy be szeretnék vezetni a kötelező angol érettségit, az „értéktelen államilag elismert nyelvvizsgák helyett valódi, hasznosítható nyelvtudást minden érettségizett fiatalnak!” – ez indokolja a kötelező angol érettségit. A harmincöt év felettieknek pedig esti, levelező és online képzéseket indítanának.

Az Európáról szóló fejezet igazság szerint nem is Európáról szól, hanem arról, hogy nézzünk körbe, „csatlakozásunk óta mi minden épült az országban uniós forrásokból” – írják. Ez a későbbiekben sem változna a kiadvány szerint, sőt: „Együtt jobban, hatékonyabban építjük majd a jövő Magyarországát.”

Szintén zenész

Az egyébként a Haza és Haladás Egyesület kiadásban megjelent füzet állítása szerint a kultúra nem lehet politikai kérdés, „a hazai kulturális élet akkor lehet virágzó, ha az állam nem veszi magának a bátorságot, hogy különbséget tegyen értékes és értéketlen között.” Majd jön a személyes, a mindenkit megszólító rész.

„Évek óta zenélsz a barátaiddal, de nem látsz kiugrási lehetőséget? Vagy évek óta szeretnél zenélni, de eszközök nélkül nem tudod, hogyan kezdj hozzá? Eljött a te időd! Mi fontosnak tartjuk, hogy ne kallódjanak el a tehetségek. Több hangszert adunk a középiskoláknak és több kiugrási lehetőséget a kezdő együtteseknek!”

Fotó: Tumblr, GIF: makeagif.com

Utolsó oldalon a gazdaság

Szigetvári Viktor felelős szerkesztőként az utolsó oldalara rakta a gazdaság fejezetet, ennek oka az lehet, hogy a füzet szemmel láthatóan a fiataloknak készült, ezért lehet a zene előrébbvaló, mint a gazdaság. Ezen a két oldalon tényleg csak néhány címszót emelnénk ki: „Együtt minden kezdet könnyebb, Hagyunk azzal foglalkozni, amiben a legjobb vagy, Esélyt a munkára!”, végül előkerül a „Gyere haza, maradj itthon” szlogen is. A teljes füzet itt lapozható végig.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik