Belföld

A CBA elnöke büszke békemenetes levelére

Baldauf László cseppet sem tartja aggályosnak hogy azt írta dolgozóinak: "Fontos, hogy mi mindnyájan, a nemzeti érzelmű igazi hazafiak támogassuk a legnagyobb formátumú magyar politikusunkat, nemzetünk miniszterelnökét, Orbán Viktort."

A dolgozóknak szóló felhívás hitelességét nem csak elismerte a CBA elnöke, a Népszava főszerkesztőjének címzett leveléből kiderült, hogy az voltaképpen az ő „szüleménye” volt, noha a boltokban köröztetett dokumentumot a cég másik résztulajdonosa, Lázár Vilmos is aláírta. Baldauf László a Németh Péternek címzett levelében azt írta, hogy örömmel látta magánjellegű felhívása leközlését. A CBA elnöke megköszönte a főszerkesztőnek, hogy gondolatai így a közvélemény minél szélesebb rétegeihez eljuthattak.

Fotó: MTI / Kovács Attila

Az élelmiszer-kereskedelmi lánc tulajdonosai programként ajánlották az október 23-i békemenetet dolgozóiknak, mondván, az „jó alkalmat teremt arra is, hogy nemzeti kormányunk iránt érzett szimpátiánkat is kifejezzük”. Szerintük a kiállás azért szükséges, mert „csak összefogva tudunk gátat szabni és kategorikusan elutasítani a posztkommunista, liberális gazemberek mesterkedéseit, akik lépten-nyomon elárulják hazánkat, külföldi multiérdekeket szolgálnak ki, mindezt úgy, hogy a magyar emberek boldogulását, fejlődését is beáldozzák.”

A szövegezés olyan erős pressziót tartalmaz, amely alapján egyes munkavállalók úgy érezhették, hogy szinte kötelező részt venniük az Orbán Viktor és kormánya melletti kiállást demonstráló újabb békemenetelésben. A CBA kommunikációs igazgatója ezt tagadta. Szerinte szó sem volt a dolgozók presszionálásáról, ezért is hangsúlyozták, hogy a felhívás magánjellegű, illetve ezért sem szerepelt titulus Baldauf László és Lázár Vilmos neve mellett. Fodor Attila a hvg.hu-nak úgy reagált: a belső információs rendszerükben minden olyan információt közzétesznek, amit fontosnak tartanak.

A multiérdekeket szolgáló balliberálisok továbbra is mindent megtesznek azért, hogy a magyaroknak ártsanak. Ezt szintén Baldauf mondta a Magyar Hírlapnak. A Békemenet egyik fő támogatója azt a nyílt levelet is aláírta, amelyben a Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány írt Bajnai Gordonhoz az Orbán-szobor elleni politikai barbárság miatt.

Baldauf levele a CBA dolgozóinak:

Baldauf levele a Népszavának:


customer surveys

Ajánlott videó

Olvasói sztorik