Belföld

Vadai: a zsidózás olcsóbb, mint a nőverő elítélése

vadai-agnes(430x286)(1).jpg (vadai ágnes, )
vadai-agnes(430x286)(1).jpg (vadai ágnes, )

Burkoltan a nőverőket támogatja az, aki a Parlamentben megszavazza az ő és Szűcs Erika számára kilátásba helyezett büntetést – fogalmazott Vadai Ágnes.

A függetlenként, a Demokratikus Koalíció (DK) színeiben politizáló Vadai Ágnes és Szűcs Erika a legutóbbi plenáris ülésen – az ellen tiltakozva, hogy Balogh József parlamenti képviselő és polgármester lehet – múlt kedden monoklihoz hasonló lila szemfestéssel jelentek meg az ülésteremben. A páholyban lévő társaik pedig egy-egy lapot tartottak fel “Fideszes fiúk! Az asszony verve jó?” felirattal. A házelnök szerint ezzel a képviselők súlyosan megsértették az Országgyűlés rendjét, ezért tiszteletdíjuk maximális összegű, 130 ezer forintos csökkentését javasolta.

Kövér László határozati javaslata tükrözi a házelnök értékrendjét – jelentette ki Vadai Ágnes. Míg a parlamentben az “első zsidózásért 50 ezer forint jár, a második zsidózásért 70 ezer forint jár”, addig egy “nőverő” elleni demonstrációért 130 ezer forint büntetést adnak – tette hozzá. Ha a parlament elfogadja a házelnöki javaslatot, azzal valamennyi bántalmazottat megbünteti majd, mert azt üzeni nekik, hogy nem fontos az értük folytatott küzdelem.

A DK szerint viszont nem ülhet a parlamentben egy olyan ember, aki gyáva módon bántalmazza az élettársát, majd ezt egy állatra fogja – jelentette ki a volt fideszes, a jelenleg független Balogh Józsefre utalva. A Demokratikus Koalíció addig akarja folytatni a nyomásgyakorlást, amíg Balogh József nem távozik a közéletből – mondta, hozzátéve: a DK a jövő hétre úgynevezett monoklis tüntetést szervez az ügyben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik