Belföld

Tengernyi víz borítja az utcát

Mit tegyünk, ha a sok esővíz nem tud elfolyni a házunk előtt? A hatalmas tócsákat az eldugult víznyelők okozhatják; telefonon bejelenthetjük a problémát.

A lehulló falevelek ágak a víznyelőkbe kerülve sok bosszúságot okozhatnak az őszi hónapokban, ezért kérjük, hagyják szabadon a víznyelőket. Falevelek, gyepnyiradék, utcai szemét, eldobott reklámszatyrok eltömíthetik a  víznyelők rácsait.

Lehetőség szerint mindenkinek tisztán kell tartania a lakhelye környezetében lévő víznyelőket, hogy azok rendben működni tudjanak – olvasható a Pannon-Víz Zrt. közleményében.

Győrben hatezer víznyelőt üzemeltet a szolgáltató, ezek leginkább a belső városrészekben találhatók. Ha valahol olvasóink olyan víznyelőt látnak, ami nem nyeli el a vizet, azt a +36 80 20 40 86-os ingyenesen hívható zöld számon éjjel nappal bejelenthetik.

(fotó: Pannon-Víz Zrt.)

Ilyenkor diszpécserszolgálat néhány órán belül kiküldi az ügyeleteseket, akik elhárítják a hibát. Győr külső városrészeinek csapadékvíz elvezető rendszereit – Bácsa,  Győrszabadhegy – a városi útkezelő szervezet üzemelteti, a hibaelhárítást is ők végzik. Velük folyamatosan tartjuk a kapcsolatot, ha az ő hatáskörükbe tartozó víznyelőre érkezik panasz, átadjuk nekik a hibát.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik