Belföld

A Galaktikus Rezsiölőket is beveti a kormány

Oktatófilm készült a Rezsiháborúhoz. Hisz' hiába teljesít jobban a kormány és tart már összesen húszszázalékos rezsicsökkentésnél, senki nem dőlhet elégedetten hátra. De vigyázat! A kisfilm legalább annyira igazi, mint a bajai videó.

A saját állítása szerint is „arcátlan közéleti videókat” készítő Cifra Kaloda legújabb alkotása a Csillagközi invázió mintájára készült Rezsi Wars. A filmből többek között megtudhatjuk, hogyan képzi ki a kormány – Kubatov főtörzzsel az élen – a Rezsiharcosokat, hogyan számolnak le a tömbösített átalányszámlákkal, valamint kiderül az is, hogy a Békemenet tagjainak elárulják, 2014 nem csupán a rezsiharc éve lesz, hanem a végső háborúé. Hogy miért? Mert a rezsinövelő erők megint szervezkednek – legalábbis az alkotó szerint.

Nincs szuperprodukció csatajelent nélkül, így a Rezsi Warsban is összeütköznek a Recsicsökkentők a Rezsinövelők seregeivel. Egyértelmű, hogy ki nyer, a háború végén pedig megtudjuk, Brüsszel fél tőlünk.

Íme három meghatározó jelenet a háborúból:

Kép: Youtube

Kép: Youtube

Kép: Youtube

Az eredeti Csillagközi inváziót 1998-ban jelölték a legjobb vizuális effekt Oscar-díjára, azt nem tudni, hogy a Rezsi Wars mennyire lesz sikeres alkotás, de az biztos, hogy a legnagyobb videomegosztón már több ezren nézték meg.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik