Belföld

90-nel tomboló szélre figyelmeztetnek

szél (szél, vihar, )
szél (szél, vihar, )

Négy megyében másodfokú figyelmeztetés van érvényben ma.

Másodfokú figyelmeztető jelzést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat hétfő éjfélig Zala és Vas megyére a várható viharos, akár 90 kilométer/órás sebességű szél miatt.

Somogy és Vas megyében a nagy esők miatt van narancssárga figylemeztetés, ott 24 óra alatt több mint 30 milliméter csapadék is hullhat.

Máshol is nagy esők, nagy szél

Gyilkos klíma fenyegeti Magyarországot

Riasztó képet fest a hamarosan kormány elé kerülő szakpolitikai vitaanyag.

A hétfő délig lehulló csapadék mennyisége a Dunántúl nagy részén meghaladhatja a 20, délnyugaton a 30 mm-t. Kelet felé csökken a csapadék intenzitása. Főként Zala megyében és a környező térségekben (Vas, Somogy, Veszprém megye egy részén) valószínű 30 mm feletti csapadék. Az eső, zápor mellett egy-egy helyen zivatartevékenység is lehetséges éjszaka.

A Dunántúl nyugati felén a hajnali óráktól hétfő késő estig viharos északi szél várható 60-80 km/h-s, kiemelten Zala és Vas megyében helyenként 85-90 km/h körüli széllökésekkel. Északkeleten a délelőtti óráktól fokozódik viharossá a szél, kiemelten Borsod-Abauj-Zemplén megyében és a megyével határos alföldi területeken 70-75 km/h-t is meghaladhatják a legerősebb lökések.

Jön a hó is

Péntekre megérkezhet az első hó is az előrejelzések szerint. Eközben virágzó eper, nyíló ibolya, rügyező fák jelzik, hogy kemény lesz az idei tél.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik