Belföld

8-tól 18 óráig adásszünet – nem a készülékében van a hiba

Kedden adóáthangolás lesz a debreceni, komádi, siklósi és pécsi adótornyokon..

November 12-én adóáthangolás lesz a debreceni, komádi, siklósi és pécsi adótornyokon. A keddi áthangolás napján a tévékészülékeken reggel 8 és este 18 óra között néhány órára szünetel a tévéadások vétele, mivel az adótornyokban erre az időre leáll a sugárzás – írja a hajdúpress.

A tévékészülékeken reggel 8 és este 18 óra között néhány órára szünetel a tévéadások vétele, mivel az adótornyokban erre az időre leáll a sugárzás. A vevőkészülékek (set-top-box, digitális televízió) újrahangolása után a nézők a megszokott minőségben élvezhetik tovább a digitális adásokat.

A digitális átállás második ütemében érintett területeken az adóállomások áthangolása több szakaszban zajlik. A folyamat november 28-án Kőszegen zárul. Az adók az áthangolás után más frekvencián sugározzák tévéműsorokat, ezért a digitális adások vételére alkalmas készülékeket (tévék, set-top-boxok) újra kell hangolni, hogy láthatóak legyenek a megszokott tévécsatornák.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) által beszerelt vételi eszközök magyar nyelvű útmutatója elérhető a digitalisatallas.hu honlapon is, ahol az áthangolás menüpont alatt arról is tájékoztatást kaphat mindenki, hogy települése mikor lesz érintett az frekvenciacserében.

Rendőrökkel ért véget a görög köztévé haláltusája

Emlékeznek még, hogy júniusban, szinte egyik pillanatról a másikra a görög állam lekapcsolta a görög köztévét? Amely, nem különbözvén nagyon a magyar társától, pazarló, drága módon működött, de az erős lobbik és szakszervezetek miatt az intézkedést lopva kellett eldönteni és végrehajtani. A görög tévének például három zenekara is volt, ebből kettőt élő ember még nem hallott játszani, s rengeteg fantomdolgozó kapott jó kis jövedelmet – egy szó mint száz, lekapcsolták az adót. Később indult egy másik, konzervműsorokat és olcsóbb produkciókat sugárzó adó is, de a nagy lekapcsolás utáni tüntetés- és tiltakozássorozat résztvevői egészen négy nappal ezelőttig bent maradtak a tévészékházban, és műsort sugároztak. Ám négy napja a rendőrség hajnalban behatolt az épületbe, és kiürítette.

Úgyhogy a régi görög köztévére most már egy sokkal hosszabb adásszünet vár.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik