Belföld

Gyurcsányéknak nem tetszik, amit a oknyomozók írtak a volt miniszterelnökről

Helyreigazítást kért az atlatszo.hu-tól a DK, a lap nem tesz eleget a kérésnek. A cserszegtomaji polgármester is perel, ő egy kollégáját citálná bíróság elé.

A Demokratikus Koalíció az atlatszo.hu-t kötelezné helyreigazításra azért, mert az oknyomozó portál heti összefoglalójában azt írta: Gyurcsány Ferenc nem számolt el a vagyonával, és semmit nem csinált a pártfinanszírozás ügyében, amikor hatalmon volt.

“Gyurcsány és a baloldal speciel még nem számolt el semmivel, a pártfinanszírozás ügyében pedig konkrétan nem csináltak semmit, amikor hatalmon voltak, azon kívül, hogy ugyanúgy folyatták ki a közpénzt, ahogyan most a Fidesz” – írta a lap, amire a DK úgy reagált, hogy helyreigazítást kér.

Hiába, a lap ennek nem tesz eleget és mint írták, állnak a per elé. A “semmi” ugyanis véleményük szerint mindkét esetben értékítéletet fejez ki: a volt miniszterelnök cselekvését értékeli súlyosan elégtelennek mind a vagyonával való elszámolás, mint a pártfinanszírozás kapcsán. Ugyanúgy, ahogy ő saját maga az elhíresült őszödi beszédben a kormányzati tevékenységéről arról beszélt, hogy “[é]s közben egyébként nem csináltunk semmit négy évig – közölték.

Az erről szóló vitába egyébként Vágó István is szenvedélyesen beszállt, kommentelt még ma is.

Cserszegtomajon is zajlik az élet

Cserszegtomaj polgármestere szintén megorrolt, ő egy kollégáját perli. A polgármester egy független képviselőt ítéltetne el becsületsértését, mert például a falunap pénzügyi elszámolásáról ezt írta:

“Polgármesterünk bár nem akarta megérteni milyen falunapról kérek elszámolást, de a végén elmagyarázták neki a mellette ülők, hogy egy évben egy falunap van, és minden bizonnyal ez érdekel engem. Várom az elszámolást, és remélem jobban sikerül mint tavaly, mert akkor a két elszámolás köszönő viszonyba sem volt egymással a falunapról.” – írja az Index.

Bartha Gábor polgármester szerint Elekes István képviselő ezzel arra utalt, hogy a “képviselő-testület bűncselekmények elkövetője, akiknek börtönben helye”, és ezzel a képviselő becsületsértést követett el, ezért feljelentette.

Mint ismert, legutóbb Csányi Sándor perelte be Lázár Jánost, aki leuzsorásozta az OTP elnökét. A bíróság bűncselekmény hiányában megszüntette az államtitkár ellen rágalmazás miatt indult büntetőeljárást.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik