Belföld

Előkelő helyen végzett a szegedi Agóra az Év épülete versenyen

Hetedik helyen végzett a Média Építészeti Díj versenyében a szegedi Szent-Györgyi Albert Agóra épülete. A tavaly decemberben átadott szegedi kulturális és tudományos központ az ország egyik legszerethetőbb épülete az internetes szavazók szerint.

Az idei Média Építészeti Díj közönségdíját egy modern balatonfüredi villa nyerte 7,36 ponttal, míg a szegedi Agóra 5,29 pontot kapott. Az Agórát megelőző építmények között több üdülési célú ingatlan is van. Így a második helyre sorolták a Hideg-házat, a dobogó legalsó fokát pedig Tihanyi Kogart-ház foglalhatta el. – írja a szeged.hu.

Voksolni az Index hírportálon lehetett, és a szegedi épület bekerült az első tíz közé. A szegedi Szent-Györgyi Albert Agórát Helmle Csaba és Báger András tervezte. A közel 6800 négyzetméteres épület több rendkívüli, 21. századi építészeti megoldást is tartalmaz. A hűtési és fűtési rendszer hőigényét 50 darab 100 méter mély talajszondából álló rendszer biztosítja, napkollektorokkal állítják elő a meleg vizet, illetve napelemekkel az elektromos áram egy részét.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik