Belföld

Adventi aukció az elválasztott testvérekért

gyerekek-a-fuben(1)(960x640).jpg (gyerekek, természet, )
gyerekek-a-fuben(1)(960x640).jpg (gyerekek, természet, )

A „Vigyázó kéz" Gyermekvédelmi Egyesület több mint 10 éve kiemelten segíti azokat az állami gondozott testvérpárokat, akik a sors különös akaratából más-más ellátási helyen nevelkednek.

A gyerekek sok esetben maguk kérik a segítséget, hogy szeretnék megismerni vér szerinti testvérüket, vagy szerencsésebb esetben többször is viszontlátni. Az egyesület sokszor valódi nyomozást folytat, mire sikerül fellelni a nevelőszülőknél, speciális intézményekben, rokonoknál, illetve örökbefogadó családoknál élő testvért. Ezek olyan kötelékek, amelyek később, felnőtt korban segítik a társadalomba való beilleszkedést.

Második alkalommal szervez jótékonysági aukciót a „Vigyázó Kéz” Gyermekvédelmi Egyesület. A decemberi árverést megelőzően november 14-én, csütörtökön 18.00 órakor nyílik az a Jótékonysági Kortárs Művészeti Kiállítás, amelyen megtekinthetőek a művészek, kézművesek által felajánlott alkotások.

Eddig több mint 20 művész ajánlotta fel alkotását

A kapcsolatok ápolása érdekében két-háromhavonta testvértalálkozókat, évi egy-kettő alkalommal testvértáborokat szerveznek. Az egyesület programjain (kirándulások, színházlátogatás, sportesemények) külön is odafigyelnek arra, hogy a testvérek találkozhassanak. Jelenleg több mint 150 más-más ellátási helyen nevelkedő testvérpár kapcsolattartását segítik.

A közös programok finanszírozására – a pályázati lehetőségek mellett – idén második alkalommal szervezik meg az „Adventi Jótékonysági Kiállítást és Aukciót”.

A Székesfehérvári Művészek Társaságának és a Fehérvári Kézművesek Egyesületének tagjai már felajánlották alkotásaikat. A felajánlók között szerepel Szentes Ottokár, Kovács Árpád, Juhász Tibor, Koppány Attila, Büki Zsuzsanna, Horváth Péter festőművészek, Kocsis Balázs szobrász, Szarka Tamás keramikus,  Radetzky Jenőné népi iparművész, Vincze Mátyás és Legeza József kézművesek.Segítők azonban a megyehatáron túlról is érkeztek, hiszen öt akvarellt Jászberényből, további műtárgyak pedig Tatabányáról, valamint Budapestről is küldtek.

A liciten résztvevők nemcsak a minőségi kortárs alkotásokat vásárolhatják meg kedvező áron, hanem  a más-más ellátási helyen nevelkedő állami gondozott testvérek kapcsolatának fejlesztő programját is támogathatják. A kiállított művészeti alkotásokra nem csak személyesen, de a neten is lehet vásárlási ajánlatot adni.

A felajánlott alkotásokból november 14-én, csütörtökön 18.00 órakor A Szabadművelődés Házában nyílik kiállítás.

A jótékonysági aukció december 4-én, szerdán 17 órakor lesz.

A tárlat anyaga  itt megtekinthető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik