Belföld

Téli gumikat kaptak a mentők

hankook-gyar(1)(960x640)(1).jpg (hankook)
hankook-gyar(1)(960x640)(1).jpg (hankook)

A Hankook abroncsadományozási programja keretében idén mintegy 25 millió forint értékben adományozott téli gumikat.

A dél-koreai vállalat rácalmási gyárában tartott keddi ünnepségen Lee Sang Il ügyvezető igazgató hangsúlyozta: a program tökéletesen illeszkedik a Hankook filozófiájához. Jelezte, hogy 2012-ben indult el adományozási programjuk, miután a mentőszolgálat téli közlekedési problémája felhívta rá a figyelmüket.

Tavaly több mint 1300 gumiabroncsot adományoztak az OMSZ mellett az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságnak és a Magyar Vöröskeresztnek. Az idén hasonló mennyiségű téligumival a mentők mellett olyan kisebb szervezeteket igyekeztek támogatni, amelyek önzetlenül segítenek a mindennapokban.

Burány Béla, az OMSZ megbízott főigazgatója elmondta: évente egymillió mentési feladatot végeznek, ezek döntő többségét közúton. Évi 37 millió kilométert futnak járműveik, ezek felét téli útviszonyok között. Hozzátette, hogy a Hankook jóvoltából tavaly 176 esetkocsit tudtak téli abroncsokkal ellátni, az idén további 160 mentőgépkocsi kap téligumit.

A program kedvezményezettjei között van a Jószolgálati Otthon Közalapítvány, amely 23 éve végez fogyatékosellátást Dunaújvárosban és környékén. Szintén segítséget kapott a középsúlyos értelmi fogyatékos és halmozottan sérült gyermekek, fiatalok és felnőttek fejlesztését végző Down Alapítvány, a koraszülöttmentésben tevékenykedő Peter Cerny Alapítvány, valamint több polgárőr szervezet.

Hasít a Hankook Tire

A Hankook Tire a világ egyik legdinamikusabban fejlődő gumiabroncs gyártója. A világ több mint 180 országába szállítja termékeit, világszinten több mint 20 ezer alkalmazottat foglalkoztat. A Hankook Magyarországon 2007-ben létesített abroncsgyárat: az 550 millió eurós fejlesztés a Dunaújváros melletti Rácalmáson valósult meg. A cég második gyára 2011-ben épült meg. A vállalat jelenleg több mint kétezer embert foglalkoztat és évente 12 milliónál több gumiabroncsot gyárt személy- és teherautókra. A jelenleg folyamatban lévő harmadik beruházási ütem 2014-15-ös befejezését követően a gyártókapacitás 17 millióra fog növekedni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik