Belföld

Félmillió sportautó készült Győrben

Elkészült a 25 milliomodik motor és a félmilliomodik TT-modell az Audi Hungaria Motor Kft. győri gyárában.

Az autó egyike annak az 500 exkluzív TTS competition modellnek, amelyet az Audi kompakt sportautójának termelési jubileuma alkalmából gyárt.

A győri gyárban jelenleg 235 motorvariáns készül. A közlemény arra emlékeztet: a társaság immár 20 éve gyártja sikerrel csúcstechnológiájú motorjait a Volkswagen- és az Audi konszern számára, a négytől a tizenkét hengeres, a 63-tól a 419 kilowattos erőforrásig. Naponta több mint 8100 motor készül a győri gyárban.

„A 25 milliomodik motor alátámasztja az Audi Hungaria motorgyártásának sikertörténetét. Vállalatunk mára a világ legnagyobb motorgyára“ – idézi a közlemény Achim Heinflinget, az Audi Hungaria motorgyártásért felelős ügyvezető igazgatóját.

Gerd Walker járműgyártásért felelős ügyvezető igazgató a közleményben kiemeli, „az Audi TT egy dizájnikon”, a TTS competition modell, amely szintén az Audi Hungariánál készül, Coupé és Roadster formájában, 500 darabos limitált kiadásban hagyja el a győri gyártósort.

Tizenöt éve gyártanak Győrben TT-t

A cég közleménye emlékeztet arra is: az Audi TT-t 1998 óta szerelik össze az Audi magyarországi gyárában. 1999-ben kezdődött a TT Roadster gyártása. Az elmúlt években a magyar telephelyen készült az Audi A3 Cabriolet és az RS3 Sportback is.

Az Audi Hungaria néhány hónappal ezelőtt nyitotta meg teljes gyártási folyamatát lefedő új járműgyárát és kezdte meg az Audi A3 Limousine sorozatgyártását. A jövőben évi mintegy 125 000 autó hagyja majd el Győrben a gyártósort.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik