Belföld

Ezer autósra csaptak le a győri rendőrök

A buszsofőröket is megfujatták az ellenőrzőponton, ezer sofőrből kettőnél jelzett a szonda.

Fokozott ellenőrzésben, váltakozó helyszíneken állították meg a Győri Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának járőrei a megyeszékhelyen közlekedő járművezetőket november 6-án 13 és 19 óra között.

A közlekedési fegyelem és a közlekedésbiztonság javítását célzó „villám akcióban” mintegy ezer járművezető fújta meg az alkoholszondát. Közülük két sofőrnél jelzett a műszer. Egyiküknek százezer forintos közigazgatási bírságot kell fizetnie. A másik autós ellen büntetőeljárás indult, a járőrök a helyszínen vették el a férfi vezetői engedélyét.

A szondáztatást az ellenőrzési csomóponton áthaladó helyi és helyközi autóbuszjáratok vezetői sem kerülhették el, jogkövető módon, közülük senki sem ült alkoholos állapotban volán mögé.

A győri rendőrök ezen túlmenően a gépjárművekre vonatkozó műszaki előírások betartását – gumiabroncs, világítás –, a passzív biztonsági eszközök használatát – biztonsági öv, gyermekülés, bukósisak –, a közlekedők jogkövető és a forgalomban tanúsított magatartását is kiemelten ellenőrizték. Kirívó szabályszegővel szemben nem kellett intézkedniük, ellenben 17 autóst figyelmeztetésben részesítettek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik