Belföld

Csak a Fidesz-KDNP titkolja a bajai kampány költségeit

Az Együtt-PM-MSZP-DK összesen 1,3 millió forintot költött Teket Melinda népszerűsítésére, a Fidesz és a KDNP nem árulta el, mennyibe fájt a kampány.

Az atlatszo.hu minden párttól kikérte a bajai kampány költségeit, az ellenzék pedig át is küldte a tételes elszámolást. Eszerint az MSZP-E14-PM-DK 1,33 millió forintot, a Jobbik 169 ezer forintot, az LMP pedig 199 ezer forintot költött.

Teket Melinda kampányában is a nyomdaköltség volt a legnagyobb tétel (a jelölt kampányújságjának és szórólapjainak előállítása önmagában félmillió forint volt), a kampányzáró színpadtechnikája 154 ezer forintba került, a Fidesz által rasszistának bélyegzett játék pedig 100 ezer forintot vitt el. A költséget a pártok közösen fedezték.

A lap megkérdezte a Fideszt és a KDNP-t is, ám egyik párt sem adott választ a kérdésre, pedig ők is mindent bevetettek a győzelem érdekében. Amellett, hogy különböző személyek autóval követték Teket Melindát, amerre csak ment, a második fordulóban hangosbeszélővel népszerűsítették saját jelöltjüket.

Mivel sem a Fidesz, sem a KDNP nem adott választ, az atlatszo.hu bepereli a két kormánypártot az adatokért.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik