Belföld

Az esztergomi szénrakodó is továbbjutott

Kihirdették a Wiki Loves Monuments fotóverseny magyar győzteseit. Egy Duna-parti panorámáról és egy Esztergom melletti, Dunában álló szénrakodó toronyról készült kép is továbbjutott.

A műemlékeket és nemzeti kulturális örökségeket megjelenítő nemzetközi fotópályázatra tíz magyar képet válogatott be a zsűri. Az évente megrendezett verseny célja, hogy országonként megörökítse és bemutassa a legfontosabb műemlékeket és a nemzeti kulturális örökségeket, valamint népszerűsítse a képek szabad felhasználású közzétételét. A verseny 2011-ben elnyerte a világ legnagyobb fotópályázata címet is – adta hírül az MTI-hez eljuttatott közleményben a program magyarországi partnere, a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő Zrt.

Sok képen ott a Duna

A nemzetközi fordulóba a Margit hídról, a Keleti pályaudvar felvételi épületéről, a Szabadság hídról, a Sümegi várról, az Egyetemi Könyvtár belső terméről, a Lánchídról, Vajdahunyad váráról, a Budavári Palotáról, a Duna-parti panorámáról és egy Esztergom melletti, Dunában álló szénrakodó toronyról készült kép jutott tovább. Idén 12 ezer fotós csaknem 370 ezer műemlékről készített képet küldött be a világ 52 országából, ebből több mint 140 alkotó csaknem 3500 képe magyarországi helyszínt mutat be.

Fotó: Krischneider Péter

A nemzeti pályázat díjkiosztóját december 6-án tartják az MNV Zrt. székházában. A döntős és díjazott képek galériáját, valamint az összes, pályázatra beküldött magyar fotót a pályázat weboldalán lehet megtekinteni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik