Belföld

Pénteken temetik a Rám-szakadékban lezuhant tűzoltót

gyertyagyujtas-a-lezuhant-tuzoltoert(960x640)(1).jpg (rám-szakadék, tűzoltó, baleset, )
gyertyagyujtas-a-lezuhant-tuzoltoert(960x640)(1).jpg (rám-szakadék, tűzoltó, baleset, )

Temetésekor az ország összes tűzoltó parancsnokságán megszólalnak a szirénák.

Katonai tiszteletadás mellett pénteken a Dorogi Városi Temetőben helyezik örök nyugalomra Kövecs Gergő tűzoltót, aki november 1-én mentés közben halálos balesetet szenvedett a Rám-szakadékban – közölte a honlapján szerdán az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság (OKF).

A temetés időpontjában, vagyis délután egy órakor az ország valamennyi hivatásos tűzoltó parancsnokságán megemlékeznek elhunyt bajtársukról a szolgálatban lévő tűzoltók: a laktanya elé kiállnak a járművek és megszólalnak a szirénák.

Kövecs Gergőt az OKF főigazgatójának javaslatára a szolgálatteljesítés során tanúsított kimagasló bátorsága, kiemelkedő helytállása elismeréseként hősi halottá nyilvánította és posztumusz hadnaggyá léptette elő a belügyminiszter – emlékeztetnek.

A főigazgatóság felidézte, hogy Kövecs Gergő múlt héten pénteken halt hősi halált, amikor egységével kirándulók segítségére sietett. A Rám-szakadékban hárman kerültek bajba, az Esztergomban szolgáló tűzoltó éppen kikötési pontot keresett mentőkötele számára, amikor megcsúszott és a mélybe zuhant. A belső vizsgálat megállapította, hogy a tűzoltó nem követett el szakmai hibát.

A posztumusz hadnagy 1981. április 2-án született Esztergomban. Sorkatonai idejét polgári szolgálatot vállalva az Esztergomi Hivatásos Önkormányzati Tűzoltóságon töltötte, majd a tűzoltói szakmát választotta hivatásául.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik