Belföld

“Legyetek átkozottak döntéshozók” – újra megszólalt a háziorvos

Csehpál Etelka, a mindszenti körzet háziorvosa Kálmán Olgának nyilatkozott az Egyenes beszédben. Elszomorító dolgokról számolt be.

A háziorvos elmondta, betege azért halt meg, mert ebben a rendszerben már nem akart semmilyen segítséget. Rokkantnyugdíját a felülvizsgálat után elvették, ezután derült ki, hogy van a torkában egy daganat. A háziorvos hiába mondta neki, hogy emiatt a nyugdíját is visszakaphatná, ő azt mondta, még egyszer nem megy vissza, sőt, orvost sem akar látni többé.

Amint arról korábban beszámoltunk, a háziorvos a Vasárnapi Híreknek azt mondta: 53 éves betege csaknem húsz év után vesztette el rokkantnyugdíját. Utána nem akart többé magyar egészségügyet, mert megalázottnak érezte magát. Miután kiderült, hogy rákos, nem ment újra kuncsorogni és semmiféle kezelést nem vett igénybe.

“Megspórolták vele a drága CT, MRI költségét, sőt a kemoterápiát is! És a többi kiesett rokkant hamarosan a temetőben köt ki, mert nincs pénze még kenyérre sem. Igazán nagy teljesítmény. Ez a kormány jobban teljesít! A temetési vállalkozók számára” – vélekedett Csehpál Etelka.

Forrás: atv.hu

A háziorvos az Egyenes Beszédben azt is elmondta, naponta találkozik olyan betegekkel a praxisában, akik szoronganak, hogy megkapják-e a felülvizsgálat után a nyugdíjat. Sok esetben viszont nemleges a válasz, ami annyit jelent, hogy a korábbi 70 ezer forint helyett már csak 36 ezer forintra számíthatnak.

“Belegondoltak ebbe, hogy mit lehet kezdeni 36 ezer forinttal egy egész hónapon keresztül?” – tette fel a kérdést Csehpál Etelka, aki szerint ha ezeknek az embereknek nem lennének gyerekei vagy idős szülei, akik a nyugdíjukból támogatják őket, akkor éhen halnának.

“Van olyan, aki láthatóan nagyon beteg, mégis úgy jön ki a százalék, hogy nem éri el a rokkantsági fokot. És akkor nagyon büszkék vagyunk, mert 7 ezer rokkanttal kevesebbünk van, papíron. De a rendelőmben, a várómban ugyanannyian vannak, és rosszabb állapotban. Ezt valahogy nagyon nehezen viselem” – festette le a helyzetet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik