Belföld

Gyógyító részegség

Részegre itatták a kórházban az orvosok a fagyállós borral megmérgezett betegeket – írja a Blikk. A halálos vegyszer egyetlen biztos ellenszere ugyanis a tömény alkohol.

A vácszentlászlói Gergő és barátnője, valamint annak unokanővére kétségbeesve keresték fel a budapesti Péterfy Sándor utcai kórházat, hogy segítsenek rajtuk: ők is ittak a helyi gazda halálos borából. A nedű a gyanú szerint egy embert meg is ölt.  Hogy valóban a gazda tette-e a borba, mert elege lett a tolvajokból, azt egyelőre a rendőrök vizsgálják. A kertészmérnök férfi azzal védekezik, hogy vegyszert tartott a kertjében

Névnapi mérgezés

Gergő így mesélte a történteket a Blikknek: „a barátnőm névnapját ünnepeltük előző vasárnap. Az unokanővére és a párja hozott két liter meggy-bort, azt mondták, egy ismerősüktől kapták”. Az ital finom volt, bár a férfi elmondása szerint gyanúsan édes.

Így gyógyít az alkohol

Fagyállómérgezés esetén azért itatnak alkoholt a betegekkel, mert a szervezet addig nem dolgozza fel a mérget, amíg a szesz lebontását végzi. A fagyálló 15 óra alatt kiürül a betegből, addig kell fenntartani az életmentő részegséget.

Másnap pedig ő és barátnője is nagyon rosszul lett: hallucináltak, nem bírtak járni, forgott velük a világ. A szintén megmérgezett unokanővér hívta őket, hogy azonnal induljanak a kórházba.

 

Leitatták őket

Gergő szeme elkerekedett, amikor a toxikológiai osztályon az orvosok közölték: egy húzásra igyon meg két deci vodkát. Barátnője és annak unokanővére egy-egy decit ivott orvosi utasításra. Annyira jól érezték magukat, hogy alig tudták kordában tartani őket az orvosok, nevetgélve rollereztek az infúzióállvánnyal, amíg ki nem dőltek – írja a lap. Bár az alkoholos kezelés viccesnek tűnik, valójában nagyon nagy volt a baj, Gergő meg is halhatott volna. „Öten jelentkeztek a kórházban, hármuknál állapítottunk meg fagyálló okozta mérgezést” mondta el Zacher Gábor toxikológus a Blikknek.

 

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik