Belföld

Feljelentették a szoboravató Hegedűs Lórántot

hegedűs lóránt (hegedűs lóránt)
hegedűs lóránt (hegedűs lóránt)

Miután a református lelkész több embert is feljelentett már, most őt jelentették fel, méghozzá házon belül, a reformatus.hu főszerkesztője, Csepregi Botond fordult az illetékes espereshez az ügyben.

A reformatus.hu-n megjelent írásban Csepregi arra kéri a felettes esperest, hogy vizsgálja meg, az esemény jellege nem sértette-e meg az MRE Zsinata Zs-41/1998-as határozatát – számol be az esetről a 444.hu. A Csepregi által idézett zsinat arról rendelkezik, hogy református templomban „nem folytatható olyan tevékenység, amely nem egyeztethető össze az egyház erkölcsi elveivel és tanításával, párt, politikai mozgalom vagy az egyház hitvallásával és tanításával össze nem egyeztethető alapszabályú társadalmi szervezet céljait szolgálja”.

Hegedűs is többeket feljelentett már

Ahogyan már korábban megírtuk, Ifj. Hegedűs Lóránt jelezte, feljelenti a Horthy-szobor avatásánál jelenlévő ellentüntetőket, valamint gyülekezete nevében rágalmazásért és becsületsértésért feljelenti Steiner Pál szocialista országgyűlési képviselőt is, mert álláspontja szerint a szocialista politikus „antiszemitának bélyegezte Krisztus Földi Testének szerves részét, a Budapest Szabadság téri Szent Eklézsiát”. De a református lelkész Rétvári Bencét (KDNP) is feljelentette a jó hírnév megsértése miatt, mert az államtitkár az ünnepi úrnapi istentisztelet meghirdetését a széles nyilvánosság előtt provokációnak nevezte.

A református lelkész ellen már nem sokkal Horthy szobrának felavatása után fegyelmi eljárást kezdeményeztek, Szabó István a Magyarországi Református Egyház hivatalos honlapján tette közzé azt a nyilatkozatát, amiben sürgős fegyelmi vizsgálatot követelt Hegedűs ellen.

Hegedűs az összes hírportált feljelenti

Korábban már írtunk arról, hogy Hegedűs feljelenti az összes hírportált, beleértve a Magyar Református Egyház honlapját is, amiért azok a lelkész szerint „azt hazudták”, hogy Jobbikos pártrendezvényen jelent meg Hegedűs.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik