Belföld

Előbb ivott, aztán írta: „Egyetek sz*rt, s*ggfejek”

A Heti Válasz kíváncsi volt arra, miért telt be a pohár Lovas Istvánnál.

A hetilap azért kereste meg, mert a  Magyar Nemzet brüsszeli tudósítója igen trágár stílusú levelet írt a Magyarországra akkreditált külföldi tudósítóknak. Lovas István azt állította: ő is küldhetne haza kétnaponta cikkeket a belga antiszemitizmusról.

Fotó: MTI/Kovács Attila

A tudósító nem vette észre, hogy a brüsszeli levegő tette volna trágárrá, szerinte a párhuzam Deutsch Tamással sántít, ő életében nem írt korábban trágár cikket vagy nyílt levelet. Ezt, amit most a Magyarországra akkreditált tudósítóknak címzett,  sem a nyilvánosságnak szánta, csak nekik. Több mint két évtized után most telt be nála a pohár, nem csak átvitt értelemben.

Az újságíró kérdésére Lovas elismerte, egy jó palack bort és két kupica pálinkát ivott aznap a vacsorához, aztán úgy három perc alatt megírta a levelet. Rögtön el is küldte a tudósítók egyesületének – olvasható a csütörtökön megjelenő Heti Válasz előzetesében.

Az összes itt dolgozó külföldi tudósítónak címzett email az „idefigyeljetek seggfejek” megszólítással indult, majd Lovas mondanivalóját nyomatékosítva „kibaszott seggfejeknek” is titulálta a tudósítókat, akiknek azt is írta, hogy egyenek szart. A Hír24 is kereste Lovas Istvánt privát e-mailjén és a Magyar Nemzetnél is, de mi nem tudtuk elérni.

A Heti Válasz egyébként exkluzív összeállítást is ígér, kik állnak a Magyarországot fasisztázó külföldi tudósítások mögött. A riportok forrásai általában ugyanazon „független” magyar értelmiségiek – írja a lap.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik