cser-palkovics(210x140)(1).jpg (cser-palkovics andrás, )
Belföld

Idén is lesz Újszövetség Maraton

A felolvasás regisztrációja szerdán indul. A jelentkezők katolikus és protestáns biblia közül választhatnak.

A székesfehérvári Vörösmarty Színházban november 30-án ismét megrendezik a tavaly nagy sikerrel debütált Újszövetség Maraton bibliai felolvasóestet – jelentették be kedden sajtótájékoztatón.

Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök emlékeztetett arra, hogy egy éve hagyományteremtő szándékkal indult el a kezdeményezés. Elmondta: aggódva várták az első rendezvényt az esetleges csekély érdeklődés miatt, de a tények rácáfoltak az előzetes félelmekre. Sokan pozitív élményként emlékeznek vissza a tavalyi felolvasóestre és a folytatását várják – fogalmazott.

Hangsúlyozta, hogy az emberi test mellett a léleknek is gazdagodásra van szüksége. Az Újszövetség Maraton pedig éppen a lelket gyarapítja és ajándékozza meg – tette hozzá Spányi Antal.

Cser-Palkovics András polgármester örömének adott hangot, hogy tavaly felolvasóként és érdeklődőként is sokan vettek részt az Újszövetség Maratonon. Úgy vélte, advent időszaka sokszor kirakodóvásárokkal kezdődik el, pedig a karácsonyi felkészülés másról is szól, amit ez a rendezvény jól példáz.

Szikora János színházigazgató kiemelte: a színház értéket őriz és értéket közvetít, így fontos feladatuk a Bibliának, az emberiség legnagyobb kincsének közvetítése.

Fotó: ÖKK

Elmondta, hogy tavaly alig két hét alatt betelt a felolvasásra szánt 24 órás időkeret, ezért sokan lemaradtak. Idén többeknek kívánják megadni a lehetőséget: egy-egy résztvevő 10 perc helyett csak ötöt kap, így kétszeresére, vagyis 280-ra bővülhet a felolvasók köre. A rendezvény november 30-án 18 órakor kezdődik.

Ajánlott videó