Belföld

Taxival és vonaton akartak nyugatra menekülni

Negyvennyolc óra alatt hét határsértőt és egy embercsempészt állítottak elő a járőrök.

A 26 éves koszovói férfi egyik családtagját akarta Németországba csempészni.

A mosonmagyaróvári határrendészek a nemzetközi gyorsvonatok utasait ellenőrizték 2013. november 2-án éjszaka a hegyeshalmi vasútállomáson. A szerelvényről egy 26 éves külföldit szállítottak le, aki humanitárius tartózkodási engedéllyel igazolta magát.

A rendőri vizsgálat megállapította, hogy a férfi a balassagyarmati befogadó állomás lakója. Ugyancsak érvényes úti okmányok nélkül akart Ausztriába utazni az a két harmadik országbeli állampolgár, akit a csornai vasútállomáson szállítottak le a szerelvényről a járőrök.

Előző napon az M1 autópályán Hegyeshalom térségében állítottak meg egy magyar honosságú taxit a mosonmagyaróvári határrendészek. A három külföldi sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, sem személyazonosságukat hitelt érdemlően igazolni nem tudta. Taxival akartak Nyugat-Európába jutni.

A 26 éves koszovói járművezetőt szintén az M1 autópályán, Hegyeshalomnál állították meg a járőrök. Ő 32 éves családtagját akarta érvényes úti okmányok nélkül  Németországba csempészni.

A rendőrök a hét migránst tiltott határátlépés szabálysértés elkövetésének kísérlete miatt előállították, ügyükben a további eljárást a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal folytatja le.

A 26 éves koszovói gépkocsivezetővel szemben embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik