Belföld

Mégsem Kövér váltotta le Ujhelyit

országgyűlés (ingyenes, )
országgyűlés (ingyenes, )

Az Országgyűlés Sajtóirodájának közlése szerint az e heti és a következő heti ülésvezetési beosztás Ujhelyi István szocialista alelnök kérésére változott meg.

Az MTI azután kért tájékoztatást a sajtóirodától, hogy a Népszabadság Online azt írta: Kövér László házelnök döntése értelmében mégsem Ujhelyi István vezeti a hétfő délutáni plenáris ülést, amikor Orbán Viktor miniszterelnök válaszol a hozzá intézett kérdésekre. A nol.hu híréről mi is beszámoltunk délelőtt.

Fotó: MTI/Kovács Attila

Az országgyűlési sajtóiroda válaszában tudatta: az alelnöki ülésvezetési rendet a házelnök és az alelnökök egyéb kötelezettségeinek és hivatalos külföldi útjainak a figyelembevételével alakítják ki, az előre ki nem számítható programok és a parlamenti ülésezési rend miatt így gyakran következik be változás az elnöklésben az előre eltervezetthez képest. Hozzátették: az e heti és a következő heti ülésvezetési beosztás éppen Ujhelyi István kérésére változott meg.

A sajtóiroda egyúttal megosztotta, hogy a jelenlegi parlamenti ciklusban az alelnökök hány ülés vezetését vállalták és mennyi időt töltöttek a pulpituson. E szerint a legtöbbször, 298 alkalommal a KDNP-s Latorcai János elnökölt, majd a jobbikos Balczó Zoltán (291), a fideszes Lezsák Sándor (289) és Jakab István (277) következik, míg Ujhelyi István kétszázszor vezetett ülést. A legtöbb időt, 656 órát Latorcai János töltötte a pulpituson, a legkevesebbet pedig, 425 órát Ujhelyi István.

A sajtóiroda tájékoztatása szerint a szocialista politikus “rendszeres nem hivatalos külföldi utazásai miatt vezetett kevesebb ülést”, mint a többi alelnök.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik