Belföld

Gyurcsány Fidesz-pénzből kampányol a Fidesz ellen

gyurcsany-ferenc(1)(960x640).jpg (gyurcsány ferenc)
gyurcsany-ferenc(1)(960x640).jpg (gyurcsány ferenc)

A képlet: perli a kormánypártot, a Fidesztől kapott pénzt pártja számlájára utalja és abból kampányol a Fidesz ellen.

„Soros dollármillióiból tollasodik a DK – hazudja a Fidesz. Az állításnak egyetlen eleme sem igaz” – írja Facebook-oldalán a Demokratikus Koalíció elnöke. Gyurcsány Ferenc zárójelben teszi hozzá, hogy az Altus Zrt. dolgozik a Soros-féle OSI-nak. Mintegy tizennégyezer dolláros megbízást nyertek el az egyik balkáni országban egy roma integrációs program részeként.

„Hajrá fiúk! Imádni fogom, amikor pervesztésetek után fizetendő kártérítést majd befizetem a DK számlájára. A ti pénzetekből fogunk kampányolni ellenetek. Ilyen az élet…” zárja sorait Gyurcsány.

A minap a Heti Válasz írta, hogy Gyurcsány cégcsoportja 2010 áprilisa óta közel negyven – közszférát érintő – balkáni projektben vett részt. A hetilap szerint a referencialistán olyan megbízások szerepelnek, mint a bulgáriai Plovdiv városfejlesztési stratégiája, vagy éppen a nyugat-balkáni roma civilszervezetek felkészítése a nemzetközi források lehívására. Utóbbi téma esetében nem valamely külföldi kormányszerv a megbízó, hanem a Soros György-féle Open Society Foundations – írja a Heti Válasz.

Gyurcsány továbbra is a külföldi pénzügyi körök érdekeit képviseli – mondta a Fidesz szóvivője a Lánchíd Rádióban hétfő reggel. Zsigó Róbert közölte: a Demokratikus Koalíció elnökének cégeit az amerikai milliárdos spekuláns, Soros György is támogatja. A szóvivő szerint a volt miniszterelnöktől a pénzekért cserébe valamit várhatnak külföldi támogatói.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik