Belföld

A 3-as villamos sem jár

villamos(1)(960x640).jpg (villamos)
villamos(1)(960x640).jpg (villamos)

Hétfőn kezdődik a budapesti 3-as villamosvonal felújítása az Örs vezér tere és a Mázsa tér között.

Kapcsolódó cikkek

A vonal felújítására 11 milliárd forintot szánnak, kivitelezője az A-Híd Zrt. Kicserélik a vágányokat és a felsővezeték-hálózatot, az utasvárókat, felújítják a peronokat, az utcabútorokat. A Mázsa tér és az Örs vezér tere közötti szakaszon a Kőrösi Csoma Sándor úton az Ónodi utcától a Kápolna utcáig füvesítik a vágányokat, a munkákkal várhatóan 2014 nyarának elején végeznek – közölte a Budapesti Közlekedési Központ (BKK).

A felújítás miatt a pályát használó villamosok közlekedése megváltozik. A 3-as villamos a Mexikói út és az Örs vezér tere, valamint Kőbánya alsó vasútállomás és a Gubacsi út között jár. A 28-as és 28A villamosok rövidített útvonalon, Kőbánya alsó vasútállomásig szállítanak utasokat. A Maglódi úton csak a 37-es és a 37A villamos közlekedik. Nyolc és 16 óra között mindkettő a Blaha Lujza tér és az izraelita temető között jár, 8 óra előtt és 16 óra után pedig a 37A-val lehet utazni, az Új köztemetőig.

A 62-es villamos Rákospalota MÁV-telep és az Örs vezér tere között szállít utasokat. A 62A a felújítás ideje alatt nem jár. A kimaradó szakaszokon a 3-62V jelzéssel közlekedik pótlóbusz az Örs vezér tere és Kőbánya alsó vasútállomás között a Fehér út-Kőrösi Csoma Sándor út útvonalon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik