Belföld

Így robban be a szélvihar az országba

eso-szel(210x140)(1).jpg (eső, szél, )
eso-szel(210x140)(1).jpg (eső, szél, )

Animáció készült az országon végigsöprő hidegfrontról.

Vasárnap délelőtt még többfelé kellemesen meleg 13-21 fokos idő várható. Délutántól azonban megerősödik a szél, és egyre többfelé várható eső, zápor, helyenként egy-egy zivatar is előfordulhat – olvasható az Időkép előrejelzésében. A portálon található animáción, pedig jól látható a 70-80 km/h-s széllökésekkel kísért front útvonala is. A várható erős szél miatt a meteorológiai szolgálat az egész országra citromsárga figyelmeztetést adott ki.

Hétfőn folytatódik a barátságtalan, szeles, esős idő. Néhány órás napsütés inkább csak keleten, északkeleten valószínű. Záporok a Duna vonalától keletre lesznek, az északkeleti területeken tartós eső várható. A hőmérséklet kora reggel 4-10, kora délután 9-14 fok körül alakul.

Kedden sem számíthatunk számottevő változásra. Marad a borult, csapadékos idő. Sokfelé nagyobb mennyiségű eső is eshet. A hőmérséklet a hajnali 8-13 fok után napközben is csak 11-16 fokig emelkedik.

Szerdán aztán már bízhatunk némi napsütésben is, bár a főszerep még mindig a felhőké lesz. Szórványos záporok, zivatarok továbbra is előfordulhatnak. A nyugati szél megerősödik, az északi megyékben viharos széllökések is előfordulnak. A hőmérséklet legalacsonyabb értéke 4-9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10, 15 fok között alakul.

A hét további részében marad a változóan felhős, ködös, de egyre kevésbé csapadékos idő, 8-15 fokos maximumokkal.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik