Belföld

Vác a virágdíszeket jutalmazta

A városban tizenegyedszer rendeztek virágosító versenyt a magánházak, társasházak és közintézmények között.

A váci önkormányzati költségvetésből idén is ötmillió forint jutott a virágosító mozgalom finanszírozására, az összegből 30 ezer virágpalánta kiültetésére volt lehetőség. Fördős Attila polgármester a héten tartott városi ünnepségen köszönetet mondott mindenkinek, aki tett valamit azért, hogy a város szebb és vonzóbb legyen. Egyben reményét fejezte ki, hogy 2014-ben is tudják folytatni ezt a szép hagyományt.

Virágos ház táblák

Szakértő zsűri ellenőrizte a nyári hónapokban, hogy a programba bekapcsolódott magánházak, társasházak, valamint intézmények és vállalkozások mennyire tudták esztétikusan, egyedi módon megoldani az egynyári virágok kiültetését. Idén másodszor kaptak „Virágos Vác – Virágos ház” táblákat azoknak az ingatlanoknak a tulajdonosai, képviselői, amelyek korábban már legalább négy alkalommal díjat nyertek a minden évben megrendezett versenyen.

A jelkép

Sajdik Ferenc Kossuth-díjas, Munkácsy Mihály-díjas grafikusművész, karikaturista, érdemes művész, a város díszpolgára rajzolta a helyi mozgalom jelképének számító virágot.

Fotó: vac.hu

Ajánlott videó

Olvasói sztorik