Belföld

Huszonévesek kerülhetnek utcára

hajlektalan(1)(960x640)(1).jpg (hajléktalan, )
hajlektalan(1)(960x640)(1).jpg (hajléktalan, )

A magyarok csaknem fele szegénységben él a Tárki kutatása szerint. Összesítve azt lehet mondani, hogy az emberek 47 százaléka nélkülöz valamilyen módon. A rendszerváltás óta ez a legrosszabb adat.

Győrfi Ákos, az Oltalom Karitatív Egyesület munkatársa szerint „egyre nő azoknak a száma, akik bár még nem hajléktalanok, de ettől az állapottól már nem sok választja el őket.” Ráadásul az utóbbi években a rászorulók köre is átalakult: egyre több a huszonéves fiatal és a házaspár, akik bankhitel miatt veszítették el otthonukat.

Közben november elsejétől életbe lépett a rezsicsökkentés harmadik üteme: 11,1 százalékkal lesz olcsóbb a gáz, az áram és a távfűtés. Ez a tavaly decemberivel összehasonlítva összesen 20 százalékos csökkenést jelent. Az összes intézkedés, tehát a vízdíj és a szemétszállítás árának csökkentése, többek között, egy átlagos magyar családnak évi százezer forint könnyebbséget hoz, a Fidesz kommunikációs igazgatója szerint. Kocsis Máté azt is bejelentette, hogy további hasonló lépések várhatók.

Tartsanak velünk minden este 7-től a STORY4-en!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik