Belföld

Harminc házat tört fel a betörőbanda

Közel 25 millió forintos kárt okoztak a fosztogatók.

A bíróság csütörtökön megállapította a vádlottak bűnösségét. Az első és másod rendű vádlottat 6-6 évre és 6 év közügyektől eltiltásra, míg a harmad rendű vádlottat 4 év börtönbüntetésre és 4 év közügyektől eltiltásra ítélték.

Vittek mindent, amit találtak

Egyiküket emellett két évre eltiltották a vezetéstől, valamint a bűnügyi költésgeket is meg kell fizetnie a betörőbanda tagjainak. Az eljárás során az elsőrendű vádlott részben tagadta bűnösségét, a másodrendű nem tett vallomást, míg a harmadrendű részletes vallomást tett.

A három férfi 2010. szeptemberétől csaknem harminc különböző győri és Győr környéki – így abdai, öttevényi, enesei, győrújfalui – családi házba törtek be, ahonnan jelentős összegű készpénzt és ékszereket, néhány esetben műszaki cikkeket, például laptopot vittek el.

Felmentést kértek a bíróságtól

A családi házak hátsó bejáratait, hátsó ablakait, teraszajtókat használták, minden esetben olyan időben, amikor a tulajdonosok nem tartózkodtak otthon. Erről a vádlottak korábban oly módon győződtek meg, hogy a kiszemelt ingatlan vezetékes telefonját felhívták, így ellenőrizve, otthon van-e valaki.

A vádlottak összesen 25 millió forintot meghaladó kárt okoztak. A bíróságon felmentésért, részben enyhítésért fellebbeztek, az ügyész fellebbezését három napon belül jelenti be, így az ítélet jogerős. Az ügy a Győri Törvényszéken folytatódik másodfokon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik